به نام تک ستاره عشقم

به وبلاگ ستاره زیبا خوش آمدید.

به نام تک ستاره عشقم

به وبلاگ ستاره زیبا خوش آمدید.

شیره انگور

با فرا رسیدن پاییز و رسیدن انگورها، صاحبان باغات در روستا از انگورها علاوه بر مصرف در خانه، مواد غذایی بسیار مقوی دیگری هم درست می کنند و برخی هم برای کمک به اقتصاد خانواده انگورها را توسط تیزاب تبدیل به کشمش کرده و می فروشند اما یکی از مواد غذایی مورد استفاده روستاییان شیره انگور است  که در طی مراحلی سخت این ماده  غذایی بدست می آید که مراحل ساخت آن در زیر آورده شدن است.

ابتدا انگورها چیده شده و در ظرف های مخصوص به محل گرفتن آب انگور حمل می شود در زمان های گذشته محل هایی وجود داشت که مخصوص گرفتن آب انگور بود و به زبان محلی به آنها "چلوویز" می گفتند اما امروزه یا به صورت دستی و با ریختن انگورها داخل گونی آنها را با پا له کرده و آب انگور را می گیرند یا با ساخت وسایلی شبیه تانکر آب که انگور را داخل ان ریخته و با له کردن انگورها؛ آب انگور از شیر تانکر خارج می شود و در ظرف هایی جمع می کنند .

بعد از این کار، آب انگور را داخل دیگ ها ریخته و کمی حرارت می دهند و سپس خاک مخصوصی به نام "خاک قرمز" به آن اضافه می کنند که این خاک باعث ته نشین شدن گرد های اضافی و تصفیه آب انگور می شود که البته در هنگام ریختن این خاک آب انگور جوشیده و باید مواظب بود که سر نرود.


 

مراحل تهیه شیره انگور

 با فرا رسیدن پاییز و رسیدن انگورها، صاحبان باغات در روستا از انگورها علاوه بر مصرف در خانه، مواد غذایی بسیار مقوی دیگری هم درست می کنند و برخی هم برای کمک به اقتصاد خانواده انگورها را توسط تیزاب تبدیل به کشمش کرده و می فروشند اما یکی از مواد غذایی مورد استفاده روستاییان شیره انگور است  که در طی مراحلی سخت این ماده  غذایی بدست می آید که مراحل ساخت آن در زیر آورده شدن است.

ابتدا انگورها چیده شده و در ظرف های مخصوص به محل گرفتن آب انگور حمل می شود در زمان های گذشته محل هایی وجود داشت که مخصوص گرفتن آب انگور بود و به زبان محلی به آنها "چلوویز" می گفتند اما امروزه یا به صورت دستی و با ریختن انگورها داخل گونی آنها را با پا له کرده و آب انگور را می گیرند یا با ساخت وسایلی شبیه تانکر آب که انگور را داخل ان ریخته و با له کردن انگورها؛ آب انگور از شیر تانکر خارج می شود و در ظرف هایی جمع می کنند .

بعد از این کار، آب انگور را داخل دیگ ها ریخته و کمی حرارت می دهند و سپس خاک مخصوصی به نام "خاک قرمز" به آن اضافه می کنند که این خاک باعث ته نشین شدن گرد های اضافی و تصفیه آب انگور می شود که البته در هنگام ریختن این خاک آب انگور جوشیده و باید مواظب بود که سر نرود.

بعد از این مرحله آب تصفیه شده را به صورت مجزا حرارت داده تا تبدیل به شیره انگور شود و هچنین مقداری از آب را که با خاک اضافه شده مخلوط شده را دوباره حرارت داده و در صافی شبیه گونی یا روسری ضخیم ریخته و بعد از صاف شدن دوباره روی اجاق گذاشته و می جوشانند  تا تبدیل به شیره شود.

 

مراحل تهیه شیره انگور

 

مراحل تهیه شیره انگور

 

مراحل تهیه شیره انگور

 

مراحل تهیه شیره انگور

 

مراحل تهیه شیره انگور

 

مراحل تهیه شیره انگور

 

مراحل تهیه شیره انگور

 

مراحل تهیه شیره انگور

 

مراحل تهیه شیره انگور

 

مراحل تهیه شیره انگور

 

مراحل تهیه شیره انگور

 

مراحل تهیه شیره انگور

مراحل تهیه شیره انگور

 

 

مراحل تهیه شیره انگور

 

مراحل تهیه شیره انگور

 

مراحل تهیه شیره انگور

 

مراحل تهیه شیره انگور

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد